Blog

Septische put laten ledigen

19 juli 2021

Onbewust speelt een septische put dagelijks een grote rol in jouw leven. Je maakt iedere dag zonder erbij na te denken gebruik van jouw sanitaire voorzieningen. Dat dit überhaupt kan, heeft mede te maken met de septische put. Jouw septische put vormt namelijk letterlijk de afvoer van jouw afvalwater. Is de septische put vol? Dan zal je hierdoor de sanitaire voorzieningen niet meer kunnen gebruiken.

Waar zit het probleem?

Een douche waar het water niet meer wegloopt of een toilet waarbij het water omhoog borrelt. Het zijn vervelende situaties die verschillende oorzaken kunnen hebben. Is het enkel jouw toilet dat niet meer doorspoelt? En ervaar je bij de overige sanitaire voorzieningen geen overlast? Dan kun je ervanuit gaan dat het een lokale verstopping betreft. De afvoer of de aangesloten riolering zal in dat geval verstopt zijn. Dit is iets anders dan een volle septische put. Als jouw septische put vol is, zal je dit bij alle sanitaire voorzieningen merken. De overlast van een volle septische put is doorgaans dan ook groot. Maar gelukkig kunnen de professionele ruimers van Putprobleemkwijt jouw put snel en vakkundig ledigen.

Professionele ruimer inschakelen

Een volle septische put zorgt voor veel overlast. Je wilt dan ook zo snel mogelijk jouw put geledigd hebben. Het is uiteraard wel zo plezierig als je thuis gebruik kunt maken van de sanitaire voorzieningen. Maar hoe kun je zo snel mogelijk een put ledigen? Het ledigen van een septische put betreft een stukje vakmanschap. In de put zijn allerlei giftige stoffen en dampen aanwezig. Het is dan ook heel erg gevaarlijk om de put zelf te ledigen. De giftige stoffen kunnen je bedwelmen waardoor er levensgevaarlijke situaties ontstaan. Laat het ledigen van jouw septische put daarom altijd aan de expert over. Hij beschikt namelijk over alle professionele benodigde middelen voor een veilige lediging.

Dit kun je wel zelf doen

Zelf je septische put ledigen is dus geen optie. Maar is er dan helemaal niets dat je zelf kunt doen? Alvorens je de put laat ledigen, kun je proberen zelf de verstopping te verhelpen. Dit kun je doen door bacteriën aan de put toe te voegen. In een septische put is er sprake van een natuurlijke balans tussen alle bacteriesoorten. Deze bacteriën zorgen samen voor de afbraak van de afvalstoffen. Als deze balans wordt verstoord, zal deze afbraak moeizamer worden waardoor de put vol raakt. Je kunt in dat geval zelf bacteriën aan de put toevoegen. Dit kan helpen bij het herstel van de bacteriële balans. Werkt het niet? Schakel dan een professionele ruimer in.

Geef een antwoord