Blog

3 tips om muizen te bestrijden

23 februari 2021

Muizen begeven zich graag in de buurt van mensen. Niet gek, want hier kunnen zij betrekkelijk makkelijk aan voedsel komen. Laat je regelmatig etensresten slingeren? Kijk dan niet raar op als je op den duur te maken krijgt met muizen. Ervaar je inmiddels al overlast van dit ongedierte? Dan is jou er ongetwijfeld veel aan gelegen om de beestjes te bestrijden. De onderstaande 3 tips helpen jou hier een handje bij.

1. Gebruik een muizenval

De meeste mensen gebruiken een muizenval om muizen te bestrijden. Deze val voorzie je van een blokje kaas, een beetje pindakaas, een appel of een andere lekkernij. Zodra de muis in de val loopt, slaat deze dicht en is de muis op slag dood. Vervolgens verwijder je de muis uit de val en kun je hem opnieuw gebruiken.

Wil je de muizen niet doden? Gebruik dan een diervriendelijke muizenval. Ook hier plaats je een lekkernij in. Verschil met een dodelijke muizenval is dat een diervriendelijke val voorzien is van een deurtje. Een muis kan de val wel in, maar er niet meer uit. Hierdoor blijft hij in leven. Gebruik je deze vallen? Dan moet je regelmatig controleren of er geen muis in zit. Muizen sterven namelijk alsnog als ze lange tijd in de val zitten. Een levende muis kun je het beste uitzetten in de natuur op enige afstand van jouw huis.

2. Zet muizengif in

Hebben muizenvallen niet of onvoldoende effect? Dan kun je deze vallen combineren met muizengif. Strooi dit op een aantal schoteltjes en zet deze op verschillende plekken in huis neer. Eet een muis van het gif? Dan veroorzaakt dit binnen de kortste keren een inwendige bloeding, waardoor het diertje sterft. Zet het vergif altijd op een plek neer waar kinderen en huisdieren er niet bij kunnen. Het kan namelijk grote gevolgen hebben voor hun gezondheid als zij dit vergif binnenkrijgen.

3. Maak je huis muisonvriendelijk

Als er geen sprake is van muizenoverlast betekent dit niet dat je hier nooit mee te maken krijgt. Nee, want muizen kunnen opduiken in vrijwel iedere woning. Toch kun je de kans op aanwezigheid van dit ongedierte wel verkleinen. Hoe? Door jouw huis muisonvriendelijk te maken. Laat geen etensresten slingeren en maak regelmatig schoon. Dicht vooral ook gaten en kieren, zodat muizen minder kans hebben jouw huis binnen te komen.

Laat muizen bestrijden door een professional

Ervaar je veel overlast van muizen? Dan is er mogelijk sprake van een muizenplaag. Zelf bestrijden is dan niet aan te raden. De muizen ontwikkelen zich dan namelijk sneller dan jij ze kunt bestrijden. Schakel daarom de hulp in van een ongediertebestrijder. Zoek je nog een professional die voor jou beestjes kan bestrijden? Kijk dan eens op beestjekwijt.be. Hier vind je binnen de kortste keren een ongediertebestrijder bij jou in de buurt.

Geef een reactie